søndag 30. november 2008

1. søndag i advent...


Idag sto jeg opp etter en god natt søvn. Dette har vært nok en slitsom uke, med masse jule forberedelser som rydding av butikken og  et forferdelig rotete lager!  Natt til lørdag sto jeg og laget juleutstilling i et av vinduene, mens folk vandret forbi etter hyggelig julebord med kollegaer og venner... Tidlig lørdag morgen var det på`n igjen. Sliten, sliten... Julegateåpning og åpent til kl 18.00. Heldigvis jobbet Ida også på lørdag, så jeg fikk reist hjem en times tid for en dusj og litt lunsj. Det gjorde godt! Dagen endte fint på alle vis, og roen som senket seg i stua på kvelden satte jeg umåtelig pris på! Små gleder vet dere!

Hadde en deilig frokost med familien idag morges, med tente lys og vakkert dekket bord :O)

 

 Litt pynting har det også blitt her hjemme...

                                                                             

Har fått pyntet litt til jul idag. Litt sånn forsiktig. Adventslysene hadde jeg glemt. Vi fant en nødløsning med noen små "kertelys" stukket ned i et saltkar.

Denne nydelig engelen kommer fra Trendkompagniet. Rustikk og flott. 



Har hengt opp julestrømpen min fra Petit Crapaud. Fikk den ifjor, men  jeg tror nissen hadde glemt den sist jul. Man kan jo håpe det blir noe fint og finne i den iår ;O)

                                                     Denne fine puta er fra Bastion.



Måtte bare ta bilde av denne vakre madonnaen. Den står der i vinduet mitt og sprer ro og høytid i stuen. Den kommer fra Jeanne Dàrc Living.

Det var bare litt fra meg sånn på tampen av 1. søndag i advent. Skulle ønske det var søndag imorgen også...

tirsdag 25. november 2008

Så utrolig koselig!


Dette var en kjempestor overraskelse :O) Så glad jeg ble! Tusen takk Nettan! Er så fersk på dette her at jeg ikke helt skjønner hvordan det virker engang ;O)  Anbefaler og titte innom bloggen hennes!

Vakker julepynt!

Som i gamle dager...

Har lyst til og vise dere denne nydelige juletrepynten. Det er en reproduksjon av tysk julepynt fra før 1900 tallet. De er støpt i samme formene som den gang. Sølvtråden rundt vil gulne med tiden. Glansbildet dere ser inni er et glansbilde fra ca 1930. Har også en som er formet som en stjerne og en som et kors.

De er kostbare, men jeg syns de er verdt 240,- kr ;O)

Snart tid for julekort...

Det var ikke så mye fra meg idag, men jeg kommer sterkere tilbake. Har vært nede i butikken og ryddet bort masse papp (bilen er helt full... nå blir gubben sur, he,he...)

Ha en fortsatt flott uke!

Klem Susanne

søndag 23. november 2008

Endelig søndag...

.... og så blir jeg syk! Har gledet meg hele uken til og ordne litt her hjemme. For dennne uken har det gått i ett, med motevisning, kveldsåpent, forberedelser til 70 års lag og ellers alt som følger med når man er en aktiv familie på 5. 

Syk og syk, jeg har migrene. Ofte. Idag hadde jeg selvfølgelig ikke noe medisin igjen, og formen har vært deretter. Sofaen har vært min beste venn, og her har jeg ligget og tenkt på alt jeg skulle gjort, også nede i butikken.

Har klart og lese et halvt interiørblad, vært innom et par blogger og tatt noen bilder. De har jeg vel nesten tatt fra sofaen... 



Denne flotte jernsengen fra Jeanne Dàrc fikk jeg egentlig  inn til butikken. Skulle bare prøve den hjemme først.... Gjett hvor den kommer til og ble stående? Fant et gammelt pyntelaken fra min farfars familie ( er vel det eneste jeg har etter dem). Det passet kjempefint! Har ligget her på sofaen og nydt synet :O)

Dette er det nærmeste jeg kom juleforberedelser idag. En flettet papirkurv med engel kom frem fra en skuff. Speilhjertet er fra Walther & Co og er bare nydelig!

Ønsker alle en fortsatt fin søndag! Selv ser jeg frem til imorgen. En ny dag,  med nye muligheter!

Klem Susanne

torsdag 20. november 2008

Min vakre jule engel!

Stemning fra 1700 tallet...

Foto : Susanne
For 3 år siden var jeg og min kjære i Stockholm en tur. Om kvelden vandret vi litt i nærområdet
rundt hotellet. Vi gikk forbi en helt nydelig butikk, i vinduene sto det de vakreste englene jeg har sett. Vi bestemte oss for å gå innom dagen etter. Vi gjettet litt på pris, og kom til at den sikkert kostet bortimot 1500,-. Dagen etter gikk vi ivrig inn i butikken, og engelen var fortsatt like vakker. Damen fortalte at den var laget etter en 1700 modell, håndlaget, håndmalt og håret av et naturmateriale  jeg ikke husker akkurat nå. Damen som lager dem  er en grevinne fra sør Sverige .... og prisen? Uten lys 3500,- med lys litt over 4000,-. Vi gikk ut igjen, måtte tenke på det.
Engelen ble med oss hjem. Dette ble julegave til oss selv det året.
Nå er det snart advent, og høydepunktet er når denne vakre engelen kommer fram. Lysene er helt spesielle. Pærene sitter løst i holderen med magneter, og blafrer som ekte stearinlys. Vi er like fasinert, alle 5!
 


Ingen av englene er like... 

Foto: Susanne 

        Et lite glimt av spisestuen julen 2007.


Julekalenderen ifjor, vet enda ikke hvordan den blir i år...
 

Er veldig glad i denne vakre engelen også, som en av mine englebarn  laget for noen år siden!
   
                                                             
  1 uke igjen,                                                           
  jeg finner engelen frem.        
  Den stråler  av ro,
  passer den på, mon tro?
                     
 Vi sees snart igjen!                                        
 klem Susanne
 

tirsdag 18. november 2008

Petit Crapaud

Vil fortelle litt om damene bak Petit Crapaud. De heter Lis og Kiki, og har begge bakgrunn som stylister i Danmark. Første gang jeg traff dem, ble jeg litt overrasket. Dere vet når dere hører en stemme over telefon, man danner  seg et bilde, og blir overrasket... Det ble jeg! Hadde jo sett alle de fantastiske tingene de lager, og så for meg noen yndige damer. Disse to er råtøffe! Rått og romantisk med andre ord:O) 

Damene henter sin inspirasjon fra den danske og franske landstilen. Deres lidenskap for "svunne tider" gjenspeiles i alt de skaper. For alle ideer er deres egne. De vakreste kreasjoner blir tryllet fram på eget verksted i Danmark. De har full kontroll ;O)

Det hele startet med at de selv malte dikt og vers for hånd. For og dele denne gleden med andre utviklet de Petit sine sjablonger. Det var her det begynte,  og siden har det bare utviklet seg. ...og det er jeg så glad for :O)


Lampene er bare så vakre...

Igår kom noen flotte lamper fra Petit Crapaud. 4 i antall, ingen er like. Lampene er håndlaget av gamle glassboller og skåler, påmontert lyspærefeste og ledning. Den ene må jeg bare ha, men hvilken av dem? Ikke lett....

Fra mitt kjøkken...

Tror den hadde vært fin i denne kroken på kjøkkenet ;O)

Det kom enda mere vakkert, bare se! Bildene er lånt fra Petit

   

I butikken nå...

Esker for adventsgaver. Så søte.... I butikken nå.

Vil avslutte med et ordtak fra en av sjablonene til Kiki og Lis!

Stor klem fra Susanne

mandag 17. november 2008

Julen nærmer seg...



Denne helgen skjedde det noe med meg... en fornemmelse av jul begynte og bre seg.
Fikk lurt meg en tur ut til blomsterbutikken nede i gata, mens snille Aina passet butikken.
Der fikk jeg kjøpt verdens vakreste roser, noen svibler og et lite hjerte av kvister og mose.

Det ble en liten dekorasjon på et tinnfat. I tillegg til mine innkjøp; et gammelt julekort og noen kertelys. Søndag var det et så vakkert lys i stua, at jeg bare måtte ta bilder, det ble mange bilder...

Foto: Susanne

Ha en riktig fin kveld, selvom det begynner og bli sent ;O)

Klem Susanne

fredag 14. november 2008

Sjarmerende jul fra Walther & Co


Vil gjerne vise dere noen nydelige bilder fra Walther & Co. Ble så glad sist messe når denne nydelige standen dukket opp. Her var det julestemning i midten av august, og det var nesten vondt og tenke på at det var nesten 4 mnd til jul. Men nå er den snart her :O) ....og igår kom
de hit til meg. Nydelig "julestrømper" til julekort, skøyter, ballerinaer, hjerter, tall til kalendere (1-24) i sink, med og uten glitter. Nydelig rosa julekuler med fløyelsbånd, eikenøtter i fattigmannsølv, små tekanner og mye annet vakkert.

Denne har jeg i butikken...


Så vakkert...
Ønsker alle en riktig fin helg!
Klem Susanne

onsdag 12. november 2008

Noen bilder fra butikken


Pute fra Trendkompagniet - krone,Lene Bjerre, koseteppe,Greengate - Lyspose, Jeanne Dàrc

Nydelig skap fra Jeanne Dàrc - Kremmerhus fra Petit Crapaud


Pene ting syns jeg :O)


Skap fra House Dr med masse oppbevaringsplass :O)
foto: Susanne

Nå har jeg brukt innmari mye tid for å få til dette... Skulle gjerne flytte litt rundt på bilder og sånn, men får det ikke til. Er det mulig? Er visst ikke særlig datakyndig lenger ;O) Gode tips mottas med takk! Øvelse gjør mester eller?

Klem Susanne

tirsdag 11. november 2008

Ble overrasket og glad :O)


Våknet idag morges og skulle bare sjekke om jeg kom inn på bloggen, og hva fikk jeg se! Her var det kommentarer på bloggen. Dere er jammen noen søte morgenfugler :O) Har ikke engang stått opp jeg, så er dere igang allerede. Kanksje det er håp for meg også, at dette blir så moro at jeg kommer meg tidlig opp om morgenen. Blir alt for mange sene kvelder for meg, det er liksom bare da jeg har tid føler jeg. Må ha litt ro. Ønkser meg til jul: Mer tid...

Til deg kjære Heidi (kaller deg bare Heidi jeg vet du...) Tusen, tusen takk! Håper jeg kan leve opp til alle fine ord fra deg... Vil bare si til alle dere der ute: Hun er nydelig, hele jenta! Er så glad for å ha blitt kjent med deg :O)

Imorgen skal jeg bare være i butikken i 2 timer. Da kommer Ida og overtar. Ei nydelig, pliktoppfyllende jente på 18 år, som hjelper meg etter skoletid 2 dager i uken og noen lørdager. Ellers er jeg der hele tiden... Så imorgen tar jeg med kamera ned i butikken og prøver og ta noen fine bilder. Skal også fortelle dere litt om mine leverandører, som i hovedsak er danske.

Siden bildearkivet er noe begrenset, har jeg satt inn et bilde jeg har tatt av et ovalt speil jeg har på veggen. Se virkningen! Ser ikke speil og vegg, bare speilbilde!
Vi sees imorgen!

Klem Susanne

mandag 10. november 2008

Måtte bare prøve en gang til...




Måtte bare prøve en gang til... Figuren på det ene bildet fikk jeg til bursdagen min av en venninne for noen år siden. Den er jeg bare så glad i :O) Det andre er bare en vakker hortensia plukket fra hagen tidligere iår. Flott at vi kan ta bilder, og ha glede av synet så mye lenger...

Endelig!


Har så alt for lenge tenkt og lage en hjemmeside for butikken min. Av de tusen millioner ting en skal gjøre når man driver for seg selv, har dette måtte vente... MEN så har jeg i det siste blitt oppmerksom på masse flotte blogger, og at dette visstnok skulle vært greit å få til.

Nå prøver jeg, så får vi se! Gleder meg til og dele min lille butikk, og litt til med dere alle! I mangel av bilder fra butikken på denne pc`n (min må til reparasjon)har jeg funnet et nydelig bilde av pusen vår Simbelius :O)

Klem Susanne